Ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä poskipäitä keväällä 2018, syntyi kotimainen korumerkki Design by KIETO. Meitä korumerkin takana puuhaavia ihmisiä ohjaa tahto tuoda iloa ja väriä jokaiseen päivääsi. Haluamme olla herätys arjen harmaudesta ja muistutus, että sinä olet ainutlaatuinen.

Sillä niin eräs ihan tavallinen Hiltunen asian tuumi: miksi säästää ihanimmat, värikkäimmät ja näyttävimmät korut ja asusteet vain niitä harvoja juhlahetkiä varten? Kadotetaan se ohjekirja, jossa sanotaan että arjen täytyy olla harmaa ja meitä varten on olemassa muotti, johon pitäisi mahtua.

(Tosin harmaa sohva on viisautta, jos omistaa harmaan kissan, se tähän kirjattakoon.)


Ihmiset ja eläimet merkin takana

Design by KIETO -tyylistä vastaa se ihan tavallinen Hiltunen, eli joensuulainen kuvittaja Annika Hiltunen. Annika on ennättänyt kuvittaa urallaan valtavan määrän vaikka mitä ihanaa talouspapereista postikortteihin ja kankaista designvaatteisiin.

Mutta ei Annika yksin ole Design by KIETO, vaan me olemme kaikki yhdessä: Annikan aviomies Tuomo, lapset Peppi ja Eino, kissat Maikkeli ja Taavetti (kyllä, harmaita), läheiset ja ystävät, yhteistyökumppanit ja jälleenmyyjät.

Ja Sinä. Mitäpä me olisimme ilman Sinua!


Korujen valmistuksesta

Design by KIETO -korut ovat värikkäitä ja näyttäviä, sillä iloisen kutkuttava olotila saa näkyä kauas ja kestää pitkään. Kuten myös koruissamme käytetyt ekologiset, myrkyttömät värit, joilla on korkea UV-säteilyn kesto.

Iloinen, itsevarma olo myös tuntuu koko kehossa: mieltä ei paina, on kevyt kulkea. Siksi korumme valmistetaan suomalaisesta PEFC- ja FSC-sertifioidusta koivuvanerista, joka on materiaalina miellyttävän kevyt ja ekologinen, ja sen luonnostaan eläväinen pinta tekee jokaisesta korusta uniikin - sellaisiahan me ihmisetkin olemme, ollaan ylpeitä siitä.

Metallina käytämme koruissamme ruostumatonta terästä (304), joka on hyvin siedetty materiaali, mutta voi aiheuttaa allergisen reaktion herkimmille. Ja jos olet tuoksuille herkkä, varauduthan siihen että koru saattaa aluksi tuoksahtaa hieman savuiselta. Tuoksahdus syntyy, kun korun puuosa laserleikataan muotoonsa, mutta se haihtuu pikkuhiljaa kokonaan pois. Erityisen allergisia ajatellen kerrottakoon myös, että tuotantoamme valvoo kaksi yrmeäilmeistä, mutta hyvin hellämielistä kissaherraa.

Me teemme aivan kaikkemme, että käsistämme lähtee maailmalle laadukasta, kestävää, turvallista ja eettistä suomalaista käsityötä. Koneita me emme kuitenkaan ole, eli joskus voi käydä niin että koru ei kestä kuten sen pitäisi, ethän silloin epäröi ottaa yhteyttä meihin. Ja kun koru sitten aikanaan tulee tiensä päähän, muista pyyntömme: kierrätä osat asianmukaisesti.